۱۳۸۹ تیر ۳۱, پنجشنبه

تهیه غذا و نحوه غذا دهی ماهیان زینتی

قبل از شروع این قسمت به خاطر داشته باشید :

1- كه تغذیه بیش از اندازه در یك آكواریوم آب شور برابر با از دست دادن كیفیت استاندارد آب است بنابراین بیش از حد به غذا دهی اصرار نورزید .

2- صرفا" تغذیه با گیاه حتی برای گونه های گیاه خوار به تنهائی موجب از دست دادن برخی از ویتامینها در گونه مورد نگهداری می شود لذا حتما" باید در كنار آن از موارد دیگری كه به آن تمایل بیشتری دارند هم استفاده شود .

3- بعد از غذا دهی حتما كار سیفون كشی را انجام داده و غذاهای مصرف نشده را خارج نمائید .

4- در صورت عدم تمایل یكی از گونه ها به رژیم مورد استفاده ، نوع و یا روش تغذیه را عوض نموده و نهایتا" از تغذیه نا امید نشوید و به خاطر داشته باشید ماهیهای آب شور به تغذیه مصنوعی با روشهای زیر بدلیل زندگی در طبیعت آزاد و وحشی آشنائی ندارند .

5- نوع رژیم غذائی بستگی به گونه های مورد نگهداری دارد لذا قبل از اقدام به تهیه ماهی برای نگهداری حتما" از منابع در دسترس در خصوص خلق و خو ، دمای مورد نیاز ، ph مورد نیاز ،‌ dgh مورد نیاز و نوع تغذیه تحقیق كافی بعمل آورید .

بطور كلی میتوان تغذیه گونه های مختلف را در سه دسته گیاه خوار ـ‌ گوشت خوار و همه چیز خوار طبقه بندی نمود .

(( گونه های گیاه خوار ))

برای تغذیه گونه های گیاه خوار عمدتا" جلبك فرآوری شده ، كاهو و اسفناج مورد مصرف قرار می گیرد .

همانطور كه قبلا" هم گفته شد برای فراوری جلبك سبز مناسب ، ابتدا چندین صخره مرجانی تهیه و به تناوب صخره استریل شده را با استفاده از نور لامپ هالوژن و به فاصله حدود 25 – 20 سانتی متر نوردهی نمائید پس از تشكیل جلبكها تا زمانی كه رنگ آنها سبز روشن است مناسب برای استفاده می باشند و چنانچه رنگ آن به قهوه ای گرائید قابل استفاده نمی باشد . صخره جلبك زده را جهت تغذیه درون آكواریوم قراردهید . می توانید به جای استفاده از لامپ از نور خورشید هم استفاده كنید كه در این صورت مراقبت بیشتری لازم خواهد بود .

(( گونه های گوشت خوار ))

بسته به تعداد گونه مورد نگهداری مقداری :

ـ دل پاك كرده گوسفند یا مرغ ، پخته شده به مدت 20 دقیقه با مقدار كمی نمك ( 3واحد )

ـ میگوی پاك كرده پخته شده به مدت 20 دقیقه با مقدار كمی نمك ( 1 واحد )

ـ ماهی كیلكای دو نیم شده ( 2 واحد )

ـ برگ كاهوی شسته شده ( 2 واحد )

ـ كف دریای آسیاب شده ( 5/0 واحد )

ـ آرتمیای خشك بسته بندی ( 1 واحد )

ـ كرم خونی خشك بسته بندی ( 5/0 واحد ) . توجه داشته باشید در صورت استفاده بیش از حد از این واحد ماهی دچار یبوست خواهد شد .

ـ پولك و غذاهای تقویتی ماهیهای آب شور تهیه شده از فروشگاه ( 1 واحد )

تهیه و سپس به تناوب مواد تهیه شده را با دستگاه یك دو سه آسیاب نموده تا حدی كه كاملا" ریز شده و حالتی چسبنده پیدا نماید سپس با قراردادن در كیسه فریزر و كوبیدن آن تخته هائی را بدست آورید كه بتوانید با خط كش آنها را به قطعات مساوی تقسیم كنید . سپس آنها را درون فریزر قراردهید تا منجمد شوند و برای هر بار تغذیه قطعهای را جدا نموده و استفاده نمائید .

بهتر است قطعه ای را كه هر بار مورد استفاده قرار می دهید یك مرتبه درون آب نیاندازید و به مرور قطعات كوچكتری را از آن جدا نموده و ماهی ها را تغذیه نمائید تا با این كار هم از آلوده شدن آب جلوگیری نموده و هم در حین غذا دهی میزان اشتهای ماهی ها را بسنجید . زیرا همانطور كه میدانید ماهی بیمار اشتهای كمتری به خوردن غذا نشان می دهد . 

۳ نظر:

  1. سلام دوست عزيز
    از توجهتون به زروب و لطفي كه به من داشتين بينهايت سپاس گزارم.
    موفق باشين.

    پاسخحذف
  2. سلام دوست من روز بخیر و خسته نباشی
    خدمت رسیدم تشکر کنم از نظری که دادی و همچنین وبلاگتو ببینم شما هم وبلاگ خوب و علمی داری برات آرزوی موفقیت می کنم من شمارو لینک کردم شما هم من رو با نام ALL of the NURSE لینک کن ممنون می شم موفق باشی

    پاسخحذف
  3. سلام دوست عزیز
    ممنون که به وبلاگ من سر زدید و نظر ارزشمند خودتون را گفتید
    من شما را لینک کردم
    شما من را با اسم .::همه چیز برای سرگرم شدن::. لینک کنید

    موفق باشید

    پاسخحذف